שיטור עירוני ואכיפה בימי הקיץ

ימי הקיץ והחופשות בפתח, לכן על מנת להימנע  מנושאים המייצרים בכל שנה סכסוכי שכנים ואי נעימות,  אנו מוצאים לנכון להעביר לכם מידע לגבי הוראות החוק ועדכון לגבי החמרת האכיפה בנושאים אלה.

לטובת שמירה על מרקם החיים של כל תושבי אריאל, העירייה החליטה כבכל שנה, להעניק תשומת לב מיוחדת לשמירה על הבריאות והסדר בשטחים הציבוריים לנוחותכם אנו מצרפים את הנושאים בהם תתבצע הגברת האכיפה.

זיכרו, פעולות האכיפה נעשות עבורכם למען שלומכם ובריאותכם ושמירה על שגרת חיים שלווה בעיר שלנו:

חוק הרעש

הפרעת מנוחה – לא יקים אדם רעש בין השעות 14:00-16:00 ומ23:00-07:00 בבוקר.

הקמת רעש – לא יקים אדם רעש חזק המהווה הפרעה ומטרד לציבור לאורך כל שעות היום. במידה ותתבצע עבירה של הקמת רעש, השיטור העירוני יעקב במידת הצורך את מקים הרעש ויחרים ציוד הגברה ואף יפתח כנגדו בהליך פלילי.

הקמת רעש בימי מנוחה – החל משעה 17:00 בערב יום שישי וחג ועד לשעה 07:00 בבוקר יום ראשון או צאת החג, אסור לבצע עבודות תיקון, בניה, גינון והתקנת מתקנים באזור מגורים.

חניית רכבים

בימים אלו אנו מבצעים אכיפה מוגברת בכל מה שקשור בחניית רכבים במקום המיועד לנכים, על מדרכות הצבועות אדום-לבן, תחנות אוטובוס, חניה כנגד כיוון התנועה וחסימות נתיבי תנועה. אנא הקפידו לחנות כדין. באזור שכונת מוריה תתבצע אכיפה מוגברת בנושא זה בדגש על חניות המוצמדות לבנייני מגורים.

אחזקת חיות מחמד

בעלי כלבים, אנא הקפידו לצאת עם כלביכם רק שהם קשורים ברצועה ולאסוף את גללי הכלבים. עיריית אריאל תבצע אכיפה נרחבת בשיתוף המחלקה הוטרינרית לאיתור ותפיסת כלבים לא מחוסנים.

קייטנות פרטיות

אין להקים קייטנה ללא רישיון! ניתן להגיש בקשה לרישיון עסק על פי חוק רישוי עסקים באתר העירייה. הורים, לפני שאתם שולחים את ילדכם לקייטנה פרטית ודאו כי בעלי הקייטנה אכן קיבלו רישיון – כך תבטיחו את שלומם של ילדכם.

תליית מודעות בשטח ציבורי

מודעות שיתלו במקומות אסורים יוסרו וינתנו דוחות על השחתת רכוש ציבורי

שתית אלכוהול

כל שתיית אלכוהול במרחב הציבורי – אסורה!  קטינים אשר ימצאו תחת השפעת אלכוהול במרחב הציבורי יילקחו לתחנת המשטרה מחשש לשלומם והוריהם יוזמנו לאסוף את ילדיהם.

רכבים נטושים וגרוטאות רכב

האכיפה נגד נטישת רכבים במרחב הציבורי נמשכת – רכבים כאלה יגררו על חשבון בעל הרכב וינתנו דוחות.

וונדליזם, גרפיטי והשחתת רכוש ציבורי

עיריית אריאל רכשה מערך מצלמות ניידות ומוסתרות לזיהוי משחיתי רכוש ציבורי העבריינים יטופלו במסגרת סדר הדין הפלילי.

שכיחת תינוקות וילדים ברכבים סגורים

הקיץ והשרב בעיצומם, והטמפרטורה ברכב סגור עוברת את ה-80 מעלות – הקפידו לוודא שהוצאתם את כל הילדים מהרכב אין להשאיר תינוקות / ילדים ברכב ללא השגחה!!!

מפקח אלי גאיגי- מפקד השיטור העירוני

ברוך אנגל – מנהל אגף קידום עסקים ואכיפה